facebook.png

ETC

ftcommunity.png

© Želimir Bistrović 2019

RoboBUBI - novosti

RoboBUBI 2.0 - program za ANDROID tablet / telefon / dopuna 1
Ekran1.jpgProgram RoboBUBI 2.0 ( naprednija verzija ) se može besplatno skinuti pomoću doljnjeg linka. Uz program se nalaze svi primjeri koji su obrađeni u uputama (35). Program radi na svim standardnim rezolucijama osim na XXHDPI (vrlo visoke rezolucije - u radu). Testirano na 800x480, 1024x768,1024x600, 1280x800 i bliskim rezolucijama npr. 1280x700. Program kopirajte na STICK i koristeći program EXPLORER pokrenite instalaciju. Upute za kopiranje možete naći u uputama. PRILIKOM POKRETANJA PROGRAMA TABLET MORA BITI U VODORAVNOM POLOŽAJU KAO NA SLICI!
Program RoboBUBI 2.0 za ANDROID 4.0 i više(3 Mb)
bubi/datoteke/RoboBUBI2_v4.0.11b.apk
Primjeri programa (35 programa iz uputa )(5 Kb)
bubi/datoteke/PROGRAMI RoboBUBI_v11a.rar
Program RoboBUBI za PC - Windows OS
Win003.jpgKomplet za programiranje RoboBUBI sučelja na RAČUNALU (PC) možete skinuti sa stranice koja se nalazi u linku. Komplet sadrži program i primjere obrađene u uputama (za ANDROID verziju). Paket se samo raspakira, nije ga potrebno instalirati. Program nije potrebno instalirati. Samo ga raspakirate u folder po vašoj želji i program je spreman za rad. Ako želite postaviti link na "Desktop", kopirajte "Shortcut" na Desktop. Možete odabrati između dvije verzije programa. Standardno je na Win 7 instaliran NET framework 3.5, pa možete koristiti verziju za NET 3.5. Win XP u originalnoj instalaciji nemaju instaliran NET framework, pa trebate provjeriti dali imate instaliranu neku od potrebnih verzija (3.5 ili 4.0). Provjeriti možete tako da pogledate u popis programa koji su instalirani ( Control Panel/Uninstall Program - Microsoft .NET framework XXX). Također trebate instalirati driver za USB-COM port. Linkovi su na kraju stranice. Programi za ANDROID verziju (tablet) i PC su identični. Upute za programiranje su jednake za ANDROID i PC verziju programa. Primjeri programa koji su obrađeni u uputama nalaze se u folderu programi. Programe možete razmjenjivati između PC i ANDROID verzije. Program još nismo uspjeli kompletno istestirati, pa su moguće greške. Preporučamo da ćešće spremate složeni program, da ga ne bi izgubili ako dođe do prekida u radu programa. Sve vaše informacije o radu programa su dobrodošle.
Program RoboBUBI 2.0 - za PC (NET frame. 3.5) (1.5 Mb)
bubi/datoteke/PC_RoboBUBI 2.0_NET_3.5.zip
Program RoboBUBI 2.0 - za PC (NET frame. 4.0) (1.5 Mb)
bubi/datoteke/PC_RoboBUBI 2.0_NET_4.0.zip
KOMPAS - senzor
m6.jpg
Očitavanje podataka sa KOMPASA. Senzor je priključen na I2C konektor proširenja.
ULTRAZVUČNI senzori
x0_ultrasound.jpg
Primjer programa za kontrolu rada ULTRAZVUČNIH senzora spojenih na I2C konektore proširenja.
RoboBUBI - program - prati crtu
primjer_L1_m.jpg
Primjer programa ( jedna od verzija ) za robotska kolica. Robot prati crtu pomoću dva IR senzora koja su spojena na I2C ulaze na kartici za proširenje. Jedan ulaz ima vrijednost 1, a drugi 2.
RoboBUBI - programiranje BUBI sučelja
RoboBubi02.jpg
RoboBubi01.jpg
Primjer pisanja programa za kontrolu rada žaruljica na tabletu pomoću programa RoboBUBI. Program se slaže izborom ikonica i upisom određene vrijednosti ( broj motora, žaruljice...). Video primjer prikazuje porogram koji pali i gasi žaruljicu 1 sa pauzom od 250 milisekundi i to ponavlja pet puta.Program se zapisuje u memoriju sučelja i može se pokrenuti i bez tableta.